Bayburt Haber
HV
28 MART Perşembe 23:02

ARA GÜLERİ’İ LİTROS SANAT’A ANLATTILAR

Esenler Belediyesi tarafından kültür sanat gazeteciliği alanındaki eksikliği d

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2022 02:56   Güncelleme : 03-11-2022 02:56
ARA GÜLERİ’İ LİTROS SANAT’A ANLATTILAR

ara güler

Esenler Belediyesi tarafından kültür sanat gazeteciliği alanındaki eksikliği doldurmak için yayın hayatına kazandırılan Litros Sanat, 43. sayısıyla okuru selamladı. Gazete bu sayısında zamanı makinesiyle mühürleyen  usta fotoğrafçı Ara Güler’i kapağına taşıdı. Vefatının 4. yılında Güler’i yakın plana alan dosya haberde Güler’i asistanı Fatih Aslan, fotoğrafçı Süleyman Gündüz, Anadolu Ajansı Fotoğraf Editör Yardımcısı Erhan Sevenler ve Ara Kafe işletmecisi Hakan Kartoğlu anlattı.

Bu sayıda küçük yaşlardan itibaren piyano çalmaya başlayan besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ile yapılmış bir röportaja yer veriliyor. “Mirasım Melodim” başlığıyla verilen haberde Atakoğlu, müziğe ve sanata dair samimi açıklamalarda bulundu. Gazetenin 43. sayısında akademisyen, şair ve yazar Bilal Kemikli, editörlüğünü üstlendiği ve Esenler Belediyesi tarafından yayın hayatına kazandırılan Vesiletü’n Necat yani bilinen adıyla Mevlid-i Şerif eserine ilişkin önemli bilgiler aktardı. Gazetede ayrıca gazeteci Ahmet Dur’un kubbelerden çektiği fotoğraflarla bilinen fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin ile yapılmış bir röportajı yer alıyor.

Litros Sanat’ın “Kitaplık” köşesinde bu kez müzisyen, siyaset bilimci, bürokrat, yazar, şair Savaş Ş. Barkçın’ın kitap tavsiyeleri okurun ilgisine sunuluyor. “Sanatın Bir Derdi Olmalı” başlığıyla gazetede sayfalarında yer edinen müzisyen Selçuk Artut röportajı da okura farklı bir pencere aralıyor.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR