Bayburt Haber
HV
28 MART Perşembe 13:55

İzmir Ekonomi Üniversitesi Girişimciler İçin 3 Kurumdan Güç Birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Vestel Elektronik ve Teknopark İzmir’in güç birliği yaparak oluşturduğu ‘BiGG.ASSIST’ adlı konsorsiyum, girişimcilere yönelik eğitim ve destek sürecini yönetmek amacıyla TÜBİTAK tarafından ‘uygulayıcı kuruluş’ seçildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-12-2022 18:09   Güncelleme : 29-12-2022 18:09
İzmir Ekonomi Üniversitesi Girişimciler İçin 3 Kurumdan Güç Birliği

TÜBİTAK’ın Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında sağladığı hibe fırsatından yararlanmak isteyen girişimciler, iş fikirleriyle ilgili her konuda ‘BiGG.ASSIST’ten destek alabilecek, TÜBİTAK’a başvuru sürecini uzman isimlerin yönlendirmesiyle tamamlayacak. Ar-Ge faaliyetlerinden pazar hedeflerine kadar birçok konuda danışabilecek olan girişimciler, TÜBİTAK’tan kabul alma şanslarını artırarak hedefledikleri işi kurma imkanını yakalayacak. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2023-2025 yılları arasında görev yapacak uygulayıcı kuruluşları, detaylı bir incelemenin sonucunda belirledi. Oluşturulan konsorsiyumun yenilikçilik kapasitesi, vizyonu, girişimcilik alanındaki tecrübesi, tesis olanakları, teknolojik ve fiziki altyapısı ile ofis ve ekipman yeterliliği gibi birçok kriter dikkate alındı.

BAŞVURU İNTERNET ÜZERİNDEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Vestel Elektronik A.Ş ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark İzmir A.Ş’nin iş birliğiyle oluşan ‘BiGG.ASSIST’, TÜBİTAK tarafından istenen tüm yeterlilikleri karşılayarak uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı. 3 kurum, ‘BiGG.ASSIST’ adıyla ocak ayı içerisinde internet üzerinden ortak bir başvuru portalı oluşturacak. Projesiyle ilgili yardım almak isteyen herkes, çevrim içi olarak bu sayfaya giriş yaparak ön başvuru sürecini tamamlayacak ve ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşacak. 

YARATICILIĞI VE GİRİŞİMCİLİĞİ ÖNE ÇIKARMALIYIZ

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirilmesine destek sağlayacak her projenin içinde yer almaya hazır olduklarını söyleyerek, “Üniversiteler, hukuk ve sosyo-ekonomik normlar içinde, insan sağlığına ve çevreye duyarlı olarak yaratıcılığı ve girişimciliği öne çıkarmalı; bu alanda yapılacak çalışmalara destek vermeli. Biz, yürüttüğümüz eğitim çalışmalarında bu düşüncelerle hareket ediyor, müfredatımızı ve akademik kadromuzu bu bilinçle şekillendiriyoruz. Tüm bunları yaparken üniversite-toplum bütünleşmesine örnek olacak projeler ve iş birlikleri de gerçekleştiriyoruz. Sadece üniversitemizdeki gençlere değil, yenilik ve teknoloji odaklı projeleri olan tüm gençlere, herkese destek olmak istiyoruz. Vestel Elektronik ve Teknopark İzmir ile birlikte yürüteceğimiz ‘BiGG.ASSIST’ programı bunun çok güzel bir örneği oldu” dedi.

SÜREÇLE İLGİLİ DETAYLI DESTEK

İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Proje Geliştirme ve Yönetimi Şefi Yağmur Büyükkurt Kahraman, gençlere sağlayacakları destekle ilgili detaylı bilgi vererek, “TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı, kafasındaki iş fikrini ya da projesini gerçeğe dönüştürmek için maddi desteğe ihtiyacı olanlar için büyük fırsat. Her yıl çok sayıda proje bu programa başvuruyor ve kabul edilenler TÜBİTAK’tan hibe alıyor. ‘BiGG.ASSIST’, TÜBİTAK desteğini almak isteyenler için önemli bir avantaj sağlayacak. Örneğin; bir projeniz var ama nasıl başvuru yapmanız, nelere dikkat etmeniz ya da projeyi nasıl şekillendirmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Profesyonel desteğe ihtiyacınız var. İşte bu durumda olan teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip girişimci adayları, ‘BiGG.ASSIST’a başvurarak bu süreci bizimle tamamlayabilecek” diye konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR