Bayburt Haber
HV
28 MART Perşembe 14:31

ÇİTLEMBİK’İN YENİ MACERALARI TİYATRO SAHNESİNDE

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2022 02:15   Güncelleme : 30-11-2022 02:15
ÇİTLEMBİK’İN YENİ MACERALARI TİYATRO SAHNESİNDE

Bir Masal Bir Kahraman - Çitlembik (2)

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayat geçirilen “Bir Masal Bir Kahraman” projesi, yeni dönemde de miniklerle buluşmaya devam ediyor. Minikleri masalların büyülü dünyasıyla buluşturan proje kapsamında “Çitlembik’in Çiçekleri” adlı oyun sahneleniyor. Öğrencilere değerler eğitimi veren oyunun ilk gösterimi, Atatürk İlkokulu’nda yapıldı. Miniklerden tam not alan oyunun sonunda masal sandığından çıkan hediyeler yüzleri güldürdü.

Çocuk kitapları yazarı ve editör Suheyla Sancar, “Çitlembik’in Çiçekleri” adlı masalı bu sezon miniklerle buluşturduklarını kaydederek “Çitlembik’in maceralarının devam ettiği yeni hikayede Çitlembik, annesini mutlu etmek için ormanda çiçek aramaya çıkıyor. Çiçeği bulmak için hileli bir yola başvuruyor. Tabi bütün masallarda olduğu gibi burada da hileli bir yola başvurduğu için kahramanımızın ders alacağı bir süreç başlıyor. Bu kez kahraman sayısı bir önceki masala göre daha fazla. Bu masalı çocukların empati ve paylaşma duygusunu geliştirmek için kaleme aldım. Oyun, Esenler’deki bütün kreşlerde, okul öncesi eğitimi veren kurumlarda gösterilecek” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklardan aldığımız ilk izlenime göre oyunu çok sevdiler. Çocuklara biz başka masalları sahnelemek istediğimizde bizlere Çitlembik’i sordukları için Çitlembik’i devam ettirmek istedik. Çocuklar Çitlembik’in devamını bekliyorlar. Bir önceki sezon “Çitlembik’in Yeni Kolyesi” oyununu miniklerle buluşturmuştuk. Çitlembik’in maceraları devam edecek ve 10 serilik bir kitap olarak bunu öğrencilerle buluşturacağız.

 

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR