Bayburt Haber
HV
29 MART Cuma 16:20

CHP'de 'Değişim' Sesleri Yükselmeye Devam Ediyor

Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri sonrası CHP’de değişim sesleri yükselirken MYK üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını sundu, ancak Kılıçdaroğlu "Bu gece için istifalar erken" sözleri ile kabul etmedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2023 21:01
CHP'de 'Değişim' Sesleri Yükselmeye Devam Ediyor

CHP'de değişim sesleri yükselmeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifalarını Kılıçdaroğlu'na sundu.

Ancak Kılıçdaroğlu kurmaylarına "Bu gece için istifalar erken" yanıtını verdi.

İMAMOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN "DEĞİŞİM" VURGULU MESAJ

CHP Genel Merkezi'nde bunlar yaşanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "değişim" vurgulu bir mesaj yayımladı.

"Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada her ortamda değişim" ifadelerini kullandı.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

CHP Genel Merkezi, ilerleyen günlerde hareketli olacak.

Kılıçdaroğlu önce MYK üyeleriyle, ardından Parti Meclisi ve il başkanlarıyla kapsamlı toplantılar yapacak. Parti yönetiminde değişiklikler olması bekleniyor.

KURULTAYIN ERTELENMESİ GÜNDEMDE

CHP'de 2022 Temmuzunda yapılması gereken kurultay, seçim sebebiyle 1 yıl ertelenmişti. Kurultay, olağanüstü çağrı ile toplandığı takdirde, il ve ilçe kongreleri yapılmadan gerçekleştirilebiliyor. Ancak bu yetki sadece genel başkan olarak Kılıçdaroğlu'nda bulunuyor.

Parti koridorlarında konuşulan bir diğer seçenek de Kılıçdaroğlu'nun 2024 Mart'ında yapılacak yerel seçimlere kadar partinin başında kalması. Bu sayede parti içi tartışmaların da erteleneceği hesaplanıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR