Bayburt Haber
HV
29 MART Cuma 16:43

ESENLER’İN YENİ SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 19:59   Güncelleme : 29-12-2022 19:59
ESENLER’İN YENİ SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

Esenler Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla inşa edilen Esenler “Mehmet Öcalan Spor Kompleksi” Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Bakanlık olarak gençlere ve spora büyük önem verdiklerini söyleyen Kasapoğlu, “Halkımızı, gençlerimizi çok özel bir tesisle, bir spor merkeziyle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Birlikte gerçekleştirdiğimiz pek çok eserimiz var. Her birini böylesine güzel buluşmalarla milletimizle buluşturacağız. Bunun hazzını, heyecanını temel atmamayı marifet sayanlar anlayamaz. Bu güzel tesislerin milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

‘20 yıllık süreçte ciddi bir tesisleşme hamlesini gerçekleştirdik ve birçok tesisi daha hizmete alacağız’ diyen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın bir politikası var. Bunun temelinde gençler var, ilkokullar ve okul öncesi var. Yerel yönetimlerle ortaya koyduğumuz projelerimiz var. Her alanda bu ülkenin evlatlarının önünü açmaya, potansiyellerini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar var. Esenler, İstanbul’daki pek çok ilçemiz gibi önem verdiğimiz ilçelerden biri. Spor tesislerimiz, yurtlarımız birer birer hizmete girecek. Hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, belediye başkanlarımızla bundan sonra aynı heyecan ve inançla el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Esenler, bir gençlik beldesi. Genç nüfusuyla, nüfusun dinamizmiyle apayrı bir gençlik noktası. Sporcuların buluşma noktası. 5 bin metrekare alana kurulu bu merkezde yarı olimpik havuzumuz var, 300 kişilik oturma kapasitesiyle bir salonumuz var. Spor aktivite alanlarımız var. Gençler için sosyal mekanlar var. Bundan sonra sporun kalbi burada atacak. Esenler’in gençleri burada spor yapacak. Günün her saati, her gün diğer tesislerimiz gibi milletimizin emrine amade. Türk sporuna yeni yıldızlar yetişecek. Esenler’in evlatları, büyük bir heyecanla al bayrağımızı dalgalandıracak. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Esenler halkını bu tesisleri verimli şekilde kullanmaya davet ediyoruz. Eserlerimizle, politikalarımızla, ortaya koyduğumuz projelerle yolumuza devam edeceğiz.”

Sporda devrim yaptıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “İstanbul’da, ülkenin dört bir yanında belediyelerle iş birliğimiz var. Bu tesisler bir sinerjinin ortaya çıkmasının en güzel örneğidir. Spor ve genç odaklı ufku için Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyorum. Bu ülkenin her bir ferdine sporun her bir imkânından faydalandırma noktasında arttırarak devam edeceğimizin taahhüdünü veriyorum. Her alanda olduğu gibi gençlik alanında, spor alanında devrimler gerçekleştirdik. Bu alandaki çabamızı büyütmeye devam edeceğiz. Yurtlar, Türkiye’nin gurur tablosudur. İstanbul’da bu yıl başvuran her üniversite öğrencisini yurtlara yerleştirdik. Otel konforundaki yurtlarımızda İstanbul’da da gençlerimizin hizmetindeyiz. Her geçen gün kapasitemiz artıyor. Bu güzel eserler Esenler için hayırlı olsun, Türkiye Yüzyılı arifesinde çok güzel başlangıçlara, çok önemli vesilelere şahitlik etsin.” ifadelerini kullandı.

Gençler mutlu olmasını her şeyden çok önemsidikleri dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da konuşmasında şunları kaydetti:

“Bize bu yatırımlar konusunda destek veren Bakanımıza teşekkür ediyorum. Esenler’deki spor yatırımlarıyla ilgili ilk açılışımızı yapacağız. Burası sporun tüm unsurlarını birlikte görebileceğiniz, sporun bütün unsurlarını yaşatabileceğiniz, yüzmeden Uzak Doğu sporlarına kadar bir anne babanın çocuğunu teslim edebileceği mekânlardan bir tanesi. Gençlerimize bu imkânları sunmak, yüzlerindeki tebessümü görmek, onları geleceğe taşımak bizi hayatta en mutlu eden şeydir. İnsan için en mutlu eden şey diktiği ağacın gölgesinde oturmaktır. Sadece kadınlara ait bir spor kompleksinin yanı sıra salon sporları merkezi ve okçuluk merkezleri gibi çeşitli spor merkezlerinin Esenler’de hayata geçireceğiz.”

Bir önceki dönemin belediye başkanı olan ve tesise adı verilen Mehmet Öcalan ise “Bu tesisler bayrağımızı göndere çektiren, İstiklal Marşı’mızı okutan, Mehmet Akif Ersoy’un bahsettiği gibi Asım’ın neslinin yetişmesine vesile olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış kurdelesini gençlerle birlikte kesen Bakan Kasapoğlu, daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR