Bayburt Haber
HV
29 MART Cuma 11:06

MEDYA AKADEMİSİ’NDE EĞİTİM HEYECANI!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 08:10   Güncelleme : 14-12-2022 08:10
MEDYA AKADEMİSİ’NDE EĞİTİM HEYECANI!

3. Esenler Medya Akademisi (6) EĞİTİM

Esenler Belediyesi ve İletişim Platformu ortalığında bu yıl 3. kez genç iletişimcileri bir araya getiren Esenler Medya Akademisi’nde dersler devam ediyor. Gazetecilik, TV haberciliği, dijital medya, sinema, diksiyon, spikerlik ve sunuculuk gibi alanlarda yoğunlaştırılmış eğitimin verildiği akademide sahada deneyimli, sektörün önde gelen isimleri gençlerle tecrübelerini paylaşıyor. Seminer, workshop ve uygulama gezileriyle zenginleşen programda öğrenciler, haber yazımından grafik tasarımına, fotoğraf çekiminden kamera kullanımına, etkili iletişimden spikerliğe kadar pek çok alanda bilgi sahibi oluyor.

Esenler Medya Akademisi’nde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimi veren gazeteci-sunucu Gözde Özyürek “Esenler Medya Akademisi benim için de çok güzel bir deneyim oldu. Burada pırıl pırıl gençler var. Bu işe gönül vermiş kişilere mesleğin detaylarını, püf noktalarını anlatmak çok güzel. Burada sizi meraklı gözlerle izlemeleri çok güzel. Çok verimli bir süreç geçirdik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyelerin bu tür işlerini sonsuz destekliyorum. Çünkü dışarıda bu işler çok maliyetli. Herkes ulaşamayabiliyor. Dolayısıyla böyle bir hizmetin olması, öğrencilerin alanında uzman, deneyimli kişilerden, sahada olan isimlerden eğitim alması beni de çok mutlu etti. Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Medya Akademisi’ni çok kıymetli buluyorum. İnanılmaz güzel bir çerçeveden bakılıp böyle bir adım atıldığını düşünüyorum. Umarım ki devamı gelir.”

Haberde grafik tasarım atölyesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Fatih Hacıoğlu, “Buradaki atmosfer çok güzel. Arkadaşlar çok meraklılar. Üniversitelerin ilgili alanlarından akademiye katılım sağlayanlar var. Sektörden katılanlar da var. Benim Esenler Medya Akademisi bağlamında verdiğim dersin üst başlığı “Haberde Grafik Tasarım”. Sektörden edinmiş olduğum deneyimle birlikte teknik bilgiler paylaştık arkadaşlarla. Arkadaşlar nazarında da çok keyifliydi. Benim açımdan da öyle oldu. Biz de fikirlerimiz ve deneyimlerimizi paylaştıkça kendimizi geliştiriyoruz. Yani hem bizim açımızdan hem kursiyerler açısından çok verimli geçiyor. Yeni insanlar tanımak, insanlarla yeni deneyimler paylaşmak benim için çok büyük bir keyif” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bu tür eğitim faaliyetlerine ihtiyacın çok fazla olduğunu kaydeden Hacıoğlu, “17 milyonluk bir şehirden bahsediyoruz ve genç nüfus hayli fazla. Tecrübe kazanmış insanların bu tür eğitimlerle paydaş olmaları ve deneyimlerini genç kuşak havuzuyla paylaşmaları son derece önemli. Esenler Belediyesi üzerine düşeni hedefi on ikiden vurarak yerine getiriyor” dedi.

Esenler Medya Akademisi öğrencilerinden Zeynep Okumuş ise hocalarının yönlendirmesiyle akademiden haberdar olduğunu belirterek “Bu tarz bir eğitim almayı çok istiyordum. Daha öncesinde Esenler Medya Akademisi’nde eğitim almış ve sektörde kendine yer edinmiş arkadaşlarım vardı. Ben de akademinin düşündüğümden daha çok faydalı olduğuna kanat getirerek başvurularımı yaptım. Şu an akademinin son iki haftası kaldı. Alanında uzman isimlerden eğitimler, workshoplar ve seminerler alıyoruz. Akademide farklı hocalarla tanışma fırsatı buluyoruz. Hepsinin alanıyla ilgili çok güzel bilgiler ediniyoruz. Çok kıymetli ve emek verilen bir iş. Akademide Onur hocamız hem eğitim anlamında hem de akademik anlamda çok güzel paylaşımlarda bulundu bizlerle. İsa hocamız,  fotoğraftaki yeteneğini ve başarısını bize o kadar güzel anlattık ki sadece teorik anlamda değil pratikte de aklımızdaki soruları çok güzel yanıtlıyor. Eline hiç fotoğraf makinesi almamış kimselere bile fotoğrafı çok güzel öğretti. Mustafa hocamız da dijital medyaya yönelik çağı yakalayan ve sektörde bizi bir adım öne çıkaracak ayrıntıları bizlerle paylaştı. Bu konuda da kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR